Tehnologija
15

Šest dodataka koji će olakšati surfanje po Facebooku

Klix.ba
Ne morate biti na Facebooku da biste bili na Facebooku. Uz pomoć ekstenzija i proširenja za browsere, moći ćete pratiti News Feed, slati poruke prijateljima i objavljivati statuse iz alatne trake browsera.

Photo Zoom je također jedna od stvari koja će vam pomoći da povećate sliku koju želite na Facebooku.

  1. Social Fixer
Dostupan je kao ekstenzija za većinu browsera osim Internet Explorera. Poznat je i pod imenom "bolji Facebook", ali su se umiješali advokati Facebooka. I pored toga što su morali ukloniti to ime, još uvijek ga tako zovu.

Social Fixer filtrira vaš News Feed, skriva postove koje ste već vidjeli kao i dijelove naslovne stranice (poput obavještenja o rođendanima) i dopušta povećanje veličine slova.

  1. Photo Zoom
Ova ekstenzija za Chrome, koja povećava bilo koju sliku na koju zaustavite kursor miša, već ima 62.140 utisaka na Chrome web prodavnici i prosječnu ocjenu od pet zvjezdica.

Postoji još nekoliko ekstenzija za istom funkcijom, ali većina korisnika se slaže da je ova najbolja.

  1. Adblock Plus
Popularna ekstenzija za Chrome, Firefox, Safari i Internet Explorer uklanja banere i pop-up oglase na Facebooku. Također blokira tipke socijalnih medija na drugim web stranicama (na onima gdje se od vas traži da lajkate ili dijelite artikle).
  1. Hootlet
Hootlet je ekstenzija za Chrome i Firefox iz Hootsuite servisa koja je najpoznatija po tome što integriše nekoliko platformi društvenih mreža u jednu kontrolnu ploču. Instalacijom ove ekstenzije možete dijeliti sadržaje sa web stranice na Facebook u samo nekoliko klikova.
  1. Facebook za Chrome
Ovo je odlična ekstenzija za više funkcija: Možete gledati News Feed i notifikacije, objavljivati statuse, čitati i slati poruke iz inboxa i otvoriti Facebook u punom izdanju. Interfejs je izuzetno jednostavan i dostupan je direktno putem alatne trake browsera.
  1. Photon
Dostupan je samo za Chrome i ova ekstenzija dodaje menu na slike na Facebooku čime ih možete skinuti na računar, dijeliti ili editovati. Ako ih želite editovati, otvara se pop-up prozor sa opcijama oblikovanja, dodavanja filtera i okvira.