Tehnologija
0

Score Alarm - hit aplikacija za praćenje sportskih rezultata

Sarajevo-x.com
Ivan Klarić iz Hrvatske razvio je Score Alarm, aplikaciju za iPhone i Androide koja će korisnike u realnom vremenu obavještavati o promjenama rezultata utakmica koje ih zanimaju.

Milioni danas imaju potrebu pratiti rezultate sportskih događaja u realnom vremenu. Bilo da je riječ o zaljubljenicima u sport ili igračima sportskih kladionica, rezultati se u velikoj većini prate putem teleteksta i web stranica. Ali, sada se na tržištu pojavio Score Alarm, aplikacija koja je na dobrom putu da promijeni ovu ljudsku naviku.

Score Alarm je na tržište prije dva dana lansirala hrvatska istoimena firma koju vodi mladi hrvatski ekonomista, Ivan Klarić, a aplikacija je u nepunih 48 sati zabilježila preuzimanja u deset evropskih zemalja, a na hrvatskom AppStoreu popela se na sam vrh, u društvo giganata, WhatsApp Messengera, Angry Birdsa i drugih najpopularnijih aplikacija.

Korisnici aplikacije na izrazito jednostavan način biraju događaje koje žele pratiti, gase aplikaciju, mobilni odlažu u džep, a aplikacija na ekranu mobilnog uređaja izbacuje svaku promjenu rezultata.

Aplikacija se trenutno na iPhone i Androide u najvećoj mjeri preuzima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Njemačkoj, Austriji i Italiji, a broj preuzimanja neprestano raste iz sata u sat.

"Postoje aplikacije koje nude pregled rezultata, a čak i neke s push notifikacijama, ali samo za određene sportove. Zašto je Score Alarm bolji i drukčiji, možda najbolje objašnjava komentar jednog našeg korisnika na Androidu, koji je rekao kako mu je za isto to što mu danas nudi Score Alarm trebalo nekoliko različitih aplikacija, a sada mu one više nisu potrebne, jer ima sve u jednoj. Upravo to je bila moja ideja vodilja, rasteretiti korisnike bespotrebnog sadržaja i gurnuti u prvi plan ono što je najvažnije - otvoriti aplikaciju, označiti događaje i ugasiti je, za svega 180 sekundi i manje. Aplikaciju koja to omogućava nisam pronašao", kaže Ivan Klarić, osnivač Score Alarma te dodaje kako tržište smartphone uređaja danas pomiče dobne granice.

"Dakle stariji sve više koriste smartphone, ali oni nisu skloni futurističkim i kompliciranim aplikacijama. Mislim da je Score Alarm prilagođen svim ciljnim grupama, starijima nije komplikovan, a mlađima nije dosadan“.

Vezani članci