Tehnologija
102

Sarajevo: Predstavljen novi Samsung Galaxy Alpha

Piše: N. J.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predstavnici kompanija Samsung i BH Telecom, predstavili su danas u Sarajevu novog člana Galaxy serije pametnih telefona, Samsung Galaxy Alpha.

Kako je istaknuto na prezentaciji, ovaj telefon, koji predstavlja vrhunski spoj stila i najnovijih tehnologija, narednih dana naći se i u ponudi BH Telecoma.

"S potpuno novim izgledom, moderan i funkcionalan, Galaxy Alpha združuje sofisticirani metalni okvir i tanki, lagani dizajn s jednako snažnim hardverom i karakteristikama koje se očekuju od "galaxy" telefona. Elegantno zakrivljeni uglovi i na dodir nježna površina stražnje strane kućišta, te vizualna uravnoteženost mat površine i privlačnih odraza metalnog okvira, neke su od karakteristika koje krase ovaj pametni telefon, za koji vjerujemo da će zadovoljiti težnje i potrebe čak i najzahtjevnijih korisnika", izjavio je prilikom predstavljanja Belizar Zečić, voditelj odjela telekomunikacija, Samsung Electronics Adriatic.

Uz svega 6,9 milimetara debljine, Galaxy Alpha jedan je od najtanjih Galaxy uređaja ikad, a njegova jedinstvena kompaktna konstrukcija i mala težina omogućavaju maksimalnu udobnost korištenja i kontrolu, u što su se uvjerili i prisutni novinari.

Novinarima se na prezentaciji obratio i direktor izvršne direkcije za razvoj poslovanja BH Telecoma Hamdo Katica, dodavši da je ovo nastavak saradnje Samsunga i BH Telecoma.

"Sa ovim i drugim novim modelima Samsunga u našoj ponudi, nastavit ćemo dominaciju na bh. tržištu. Nadam se da će korisnici ovog telefona također biti zadovoljni i uslugama koje im pruža BH Telecom", dodao je Katica, čestitavši Samsungu na novom modelu.

Galaxy Alpha korisnicima nudi snažan hardver, a za izuzetan prikaz informacija 4,7-inčni super AMOLED zaslon HD razolucije. Napredna kamera omogućava snimanje izuzetnih fotografija u različitim uvjetima osvjetljenja. Galaxy alpha sadržava i inovativne i popularne karakteristike aktuelnog Galaxy S5 modela, kao što su Ultra-Power Saving način rada, S Health aplikacija za aktivan život, čitač otiska prsta, mogućnost sigurne pohrane fotografija i drugih sadržaja u privatni spremnik (Private Mode) kao i povezivanja sa Samsung Gear Fit, Gear Live i Gear 2 nosivim uređajima.

Galaxy Alpha će biti dostupan u crnoj, bijeloj, zlatnoj, srebrnoj i plavoj boji. Više detalja o ovom telefonu možete pronaći ovdje.

Predstavljanju je prisustvovala i hrvatska pjevačica Nina Badrić, koja je svojim hitovima zabavljala prisutne.

Vezani članci