Tehnologija
12

Samsungov smartphone Galaxy S7 Active je izdržljiviji od prethodnika

Klix.ba
Samsung Galaxy S7 Active je izdržljivija verzija Samsungovog flagship smartphonea Galaxy S7. On ima isti 5,1-inčni QHD ekran, ali je znatno izdržljiviji te s lakoćom može "preživjeti" pad s visine od 1,5 metara.

Osim što je izdržljiv kada je riječ o padovima, Galaxy S7 Active je otporan i na vodu. U poređenju sa smartphoneom S6 Active, S7 Active je doživio određene promjene prema prijedlozima kupaca. Jedna od njih su zaobljenije ivice. Smartphone je od sada dostupan u zlatnoj i sivoj boji kako bi privukao nježniji pol. Dostupan je i u kamuflažnoj varijanti.

Galaxy S7 Active napaja velika baterija od 4.000 mAh s mogučnošću brzog i bežičnog punjenja. Posjeduje specijalno dugme "Active" na lijevoj bočnoj strani, koje se može programirati za pokretanje bilo koje aplikacije. Dvostruki pritisak na ovo dugme aktivira Emergency Zone opciju, odnosno poziva policiju ili šalje poruku za pomoć.

Smartphone je u odnosu na prethodnika dobio i senzor za otisak prsta integrisan u "Home" dugme.

Specifikacije su identične onim koje psojeduju S7 i S7 Edge. Koristi operativni sistem Android 6.0.1 Marshmallow sa interfejsom TouchWiz, a dobio je i Qualcommov Snapdragon 820 procesor te 4 GB RAM-a. Interna memorija iznosi 32 GB, a putem microSD slota može biti proširena do 200 GB.

Kamere su također sjajne, naprijed je kamera od 5, a nazad od 12 megapiksela.