Tehnologija
7

Samsung najavio Galaxy S4 Active

Klix.ba
Kompanija Samsung je zvanično najavila smartphone Galaxy S4 Active, uređaj koji je otporan na vodu i prašinu.

Galaxy S4 Active je dizajniran tako da onemogućava ulazak prašine u njegovo kućište, a pod vodom na dubini od jednog metra može izdržati 30 minuta. Mobitel je dobio vodootpornu utičnicu za slušalice, specijalni "aqua mode" za kameru i "glove touch" tehnologiju ekrana.

Novi Samsungov smartphone ima 1,9GHz quad-core procesor, 5-inčni ekran rezolucije 1080 piksela, koji može prikazivati fotografije sa 443 piksela po inču, stražnju kameru od 8 megapiksela, kao i prednju kameru od 2 megapiksela. Uređaj podržava LTE mrežu, ima ugrađen barometar, a koristi Googleov operativni sistem Android 4.2.2 Jelly Bean.

"Galaxy S4 Active nudi sjajne mogućnosti standardnog modela Galaxy S4, ali ima inovativne zaštitne elemente dizajna kako bi odgovarao našim aktivnim kupcima. Napravljen je za korištenje na otvorenom prostoru u svim okruženjima", izjavio je Simon Stanford, potpredsjednik kompanije Samsung.

Galaxy S4 Activ će kupcima biti dostupan u Urban sivoj, Dive plavoj i Flare narandžastoj boji. Prodaja počinje ovog ljeta, a cijena još uvijek nije poznata.