Tehnologija
94

Samsung korisnicima: Prestanite koristiti naš Galaxy Note 7

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Najveći svjetski proizvođač elektronskih uređaja Samsung pozvao je sve one koji koriste modele njihovog mobilnog telefona Galaxy Note 7 da ga odmah prestanu koristiti. Ovaj poziv uslijedio je nakon što su prijavljeni novi slučajevi zapaljenja ovih mobilnih uređaja.

Samsung je ranije najavio da povlači sa tržišta pametne telefone Galaxy Note 7 zbog problema sa baterijom i punjenjem i to nakon što je dobio mnoge pritužbe korisnika koji su navodili kako su im uređaji planuli tokom punjenja.

Najveći svjetski konglomerat donio je ovakvu odluku kada je utvrđeno da su litijske baterije krive za prijavljene eksplozije tih uređaja.

Iz kompanije navode da vlasnici tog modela mogu dobiti zamjenske telefone na privremeno korištenje te da Samsung ima u planu da osigura nove baterije od 19. septembra u Južnoj Koreji, a zatim i u drugim zemljama.

Ove sedmice Savezna uprava za avijaciju SAD-a upozorila je putnike u avionima da za vrijeme leta ne uključuju i ne pune najnovije modele Samsungovih pametnih telefona.

Do 1. septembra potvrđeno je da se 35 telefona Galaxy Note 7 zapalilo, uglavnom dok se baterija punila.