Kompanija priznala
0

Samsung Galaxy Nexus ima probleme sa zvukom

Sarajevo-x.com
Google i Samsung potvrdili su da Galaxy Nexus ima probleme sa zvukom. Ova objava došla je nakon reakcija potrošača koji su se žalili po forumima i blogovima o tome da njihov telefon ima neobjašnjive promjene zvuka.

Iz Samsunga su rekli da su svjesni problema i da će raditi na popravci, ali nisu objavili kad.

"Što se tiče Galaxy Nexusa, svjesni smo da postoje problemi i odavno radimo na tome da se to popravi. Ubrzo ćemo izdati update za ovaj uređaj", rekli su iz Samsunga, prenosi BBC. Iz Googlea je došla gotovo identična objava.

Neki korisnici su rekli da problem postaje veći kada se koristi 2G.

"Nakon što sam ovaj telefon kupila u novembru, alarm mi nije radio i ne mogu se više pouzdati u njega. Bila sam već budna, i onda se alarm oglasio jednom i to je bilo to. Zamalo da zakasnim na posao", napisala je korisnica pod nadimkom Stuartea.

I Apple je bio u problemu prije nekoliko dana jer operativni sistem iOS 5 nije zadovoljio standarde. Korisnici su se žalili da se baterija istroši prebrzo. Apple i Samsung su najveći rivali na tržištu smartphonea i među njima ima puno sudskih procesa koji su u toku.

Istraživači iz Strategy Analytics rekli su da je Samsung preuzeo vodeću ulogu u prodaji smartphonea u periodu između jula i septembra. Studija pokazuje da je južnokorejska kompanija isporučila, 27,8 miliona smartphonea za tri mjeseca, Apple je isporučio 17,1 milion, a Nokia 16,8 miliona smartphonea.