Tehnologija
0

Samsung E630-mobilni telefon koji će odgovarati apsolutno svima…

Klix.ba
Kompanija Samsung je promovisala slajder mehanizam kao najbolje rješenje za svoje modne telefone.

Poslije predstavljanja E8x0 serije modela kompanija je odlučila da ponudi isti telefon u drugom dizajnu. Novi telefon je dobio oznaku E630.

Dizajn je promijenjen i sada je atraktivniji zahvaljujući malim dimenzijama

Dimenzije su veoma male, ovo je jedan od najmanjih slajder telefona na tržištu i možete ga nositi kako želite, pošto telefon nema spoljašnju antenu.

Dizajn je striktan, upotrebljena je crna lakirana plastika koja odlično izgleda u kombinaciji sa srebrnom površinom. Zahvaljujući tim bojama telefon odaje utisak da se radi o skupljem modelu.

Ekran je rezolucije 128 x 160 piksela (25 x 31 mm) i može da prikaže 65.536 boja. Ovaj TFT ekran je inferioran u poređenju sa ekranima starijih modela, boje nisu toliko "žive"...

Specifičnost zaštitne plastike ekrana je u tome da je malo zatamnjena. Zahvaljujući tom zatamnjenju mogu se pročitati informacije sa ekrana kada se telefon nađe na suncu.

VGA kamera, ogledalo i blic se nalaze sa zadnje strane. Prema podacima proizvođača baterija može obezbijediti da telefon radi do 220 sati u mirovanju i do 3 sata ako se koristi za razgovore.

Da bi se baterija u potpunosti napunila potrebno je oko 1 sat i 40 minuta.

U memoriji telefona možete sačuvati podatke o najviše 1000 kontakata.

Ovaj telefon podržava EMS i produžene poruke (do 918 simbola). Zato u telefonu postoje 22 male slike i 24 animacije kao i kratke melodije koje možete ubaciti u poruke. U memoriji telefona možete sačuvati 200 poruka pored onih koje se nalaze na SIM kartici.Telefon podržava 64-glasne polifone melodije.

Kvalitet prijema signala je tipičan za Samsung teleofone, nije bilo nikakvih problema. Melodije su veoma glasne pa telefon možete čuti bez problema kada se nalazite na ulici. Vibracija je malo jača od prosjeka.

Samsung E630 je najmanji slajder telefon na Evropskom tržištu i izgleda veoma atraktivno.

Telefon može biti interesantan širokom krugu korisnika kao modni telefon.

Teško je odrediti ciljnu grupu korisnika (korisnici muškog ili ženskog pola), pošto će odgovarati svima.

Dostupan je na tržištu Bosne I Hercegovine po izuzetno prihvatljivoj cijeni.

www.ntchs-shop.ba