Tehnologija
15

Samo za prave rokere: Fender od sada proizvodi i slušalice

Klix.ba
Foto: Fender
Foto: Fender
Prvo što mnogima padne na pamet prilikom pomena imena Fender jesu legendarne gitare i pojačala ove kompanije, na kojima su svirale veličine poput Jimmyja Hendrixa, Erica Claptona ili Yngwea Malmsteena. Međutim, Fender je svoju ponudu odlučio proširiti dizajnerskim slušalicama.

Novi Fenderov proizvod baziran je na slušalicama američkog proizvođača Aurosonics, malo poznatog brenda koji uglavnom koriste profesionalni muzičari i producenti.

Radi se o slušalicama vrhunske izrade, a kućište je napravljeno od titanija, jednog od najskupocjenijih metala. Ostali dijelovi formirani su uz pomoć tehnike 3D printanja, a sastoje se od visokokvalitetne plastike.

"Ove slušalice savršeno će odgovarati obliku ušne šupljine korisnika u 95 posto slučajeva. Na taj način će se izbjeći jedan od glavnih problema ovakve vrste slušalica, a to je neudobnost", izjavili su iz Fendera.

Kako su naglasili iz kompanije, oblik i udobnost slušalica korisnicima će omogućiti do sada neviđen užitak slušanja i realni zvuk najboljih Rock'n'Roll riffova.

Međutim, sav taj kvalitet i komfor ima i svoju cijenu.

Najjeftinija verzija slušalica košta 91, a najskuplja čak 460 eura.