Zuckerberg najavio promjene
0

"Samo svijet koji je povezan i otvoren je bolji svijet"

Sarajevo-x.com
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg
Osnivač i izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg istakao je kako se ta društvena stranica nekad prebrzo kreće zbog čega i dolazi do propusta, ali se čini sve kako bi se ispravile greške pogotove one koje se tiču postavki sigurnosti.

Zuckerberg je priznao kako korisnici Facebooka smatraju da su opcije privatnosti isuviše komlikovane, ali je istakao kako će Facebook što prije prilagoditi i pojednostaviti postavke.

Osnivač popularne stranice za društveno umrežavanje u tekstu za Washington post rekao je i kako je pravi izazov učiniti zadovoljnim 400 miliona korisnika, no još jednom je ponovio svoje mišljenje da 'ako ljudi dijele sadržaj s drugim ljudima svijet će postati otvoreniji i povezaniji, a samo svijet koji je otvoren i povezan je bolji svijet'.

"Rekacije korisnika na promjene postavki sigurnosti pokazale su da se ponekad krećemo prebrzo. Uvažili smo kritike i odlučili odgovoriti. Korisnici žele jednostavniji način kontrole sadržaja i u narednim sedmicama mi ćemo uvesti neke izmjene", istakao je Zuckerberg.

Iako osnivač najpopularnije društvene stranice najavljuje izmjene mnogi korisnici i dalje nisu zadovoljni, te najavljuju gašenje svojih profila. Jedno takvo masovno brisanje Facebook profila najavljeno je za 31. maj.