Tehnologija
1

Ruski internet gigant Mail.ru osvaja američko tržište aplikacijama

Klix.ba
Ruski internet gigant Mail.ru udario je na američko tržište svojim aplikacijama za pregledavanje e-mailova i tekstualnih poruka te videoigrama za mobilne uređaje.

Kompanija je otvorila urede svoje američke podružnice My.com u Silikonskoj dolini, a najavila je aplikacije dizajnirane za smartphone i tablete koji rade na iOS-u i Androidu.

"Iako je naš ured u Silikonskoj dolini, veliki broj nas radi u Moskvi, u grupaciji Mail.Ru, koja je najveća internet kompanija na ruskom govornom području. Imamo zajednicu od više od 100 miliona fanova širom svijeta, koji svakog mjeseca koriste naše usluge, što nam je donijelo veliko iskustvo u komunikacijama i videoigrama", saopćila je kompanija.

Aplikacije myMail i myChat već su objavljene i pridružene ranije objavljenoj aplikaciji myGames. Svaka aplikacija suočena je sa tržištem prepunim konkurencije.

"Budući da smo ‘geekovi’ kakvi jesmo, trudimo se razviti zaista korisne aplikacije, dovoljno moćne za zahtjevnije korisnike, a istovremeno ne suviše komplikovane, kako bi ih mogle koristiti i njihove bake", kažu iz kompanije.

Vezani članci