Tehnologija
0

Rolling Stonesi odgovaraju na pitanja na YouTubeu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Rock veterani, grupa Rolling Stones i vodeći svjetski online video servis udružili su se i lansirali novi muzički kanal, saopćeno je u petak.

Prema zvaničnom saopćenju Rolling Stonesa i njihove muzičke kuće Universal, obožavatelji sada mogu uploadati pitanja članovima poznate grupe o novom dokumentarcu posvećenom njima, "Shine a Light", kojeg je režirao dobitnik Oscara Martin Scorsese, ali i o "drugim gorućim temama“.

"Na http://www.youtube.com/livinglegends posjetitelji će moći uploadati video snimke na kojima postavljaju pitanja Micku Jaggeru i/ili Keithu Richardsu", stoji u zvaničnom saopćenju kojeg prenosi Reuters.

Na najbolja pitanja muzičari će lično odgovoriti, a u narednih nekoliko sedmica obožavatelji će moći pogledati ekskluzivne video snimke Rolling Stonesa na novom YouTube kanalu.

Naime, na popularnom online video servisu YouTube već se prikazuju video snimke na kojima Jagger i Richards promovišu novi kanal, postavljen na naslovnici. Riječ je o novom muzičkom kanalu YouTube Living Legends koji poziva muzičke zvijezde iz svih dijelova svijeta na komunikaciju sa fanovima, upravo putem ovog web sajta.

Ovo saopćenje je objavljeno nedugo nakon što je MySpace, vodeći svjetski web sajt za socijalno umrežavanje, objavio da je kreirao online muzički projekat sa tri velike muzičke kuće, koji će direktno konkurisati iTunesu, online muzičkoj prodavnici kompanije Apple.