Pogledajte trailer
0

FOTO+VIDEO / Radnja GTA V se ponovo odvija u Vinewoodu i Los Santosu

Sarajevo-x.com
Prvi uvid u igru Grand Theft Auto V otkriva da se radnja vraća na Vinewood i Los Santos (Hollywood i Los Angeles), gdje se odigrala cijela priča igre Grand Theft Auto: San Andreas. Prvi trailer igre pokazuje prepoznatljive lokacije, Santa Monicu, Venice Beach i brda iznad Los Angelesa.

GTA V odlikuje bolja grafika. Spekulisalo se da će radnja najnovijeg nastavka popularne igre biti smještena u Londonu, ali se to nije dogodilo jer GTA: London nije bio hit, niti bi mogao ponuditi nešto novo.

Gameri se nadaju da će GTA V ponuditi tri grada, kao što je to bio slučaj s igrom GTA: San Andreas, gdje su igrači obavljali misje u Los Angelesu, San Franciscu i Las Vegasu.

Većina posjetitelja gamerskih internet-stranica su uzbuđeni zbog povratka na isto tlo na kojem su uživali igrajući GTA: San Andreas. Neki su najviše oduševljeni izgledom grada.

"Sve je na svom mjestu. Kompanija Rockstar Games je vjerovatno radila nekoliko godina na ovom projektu. Plaže u Vinewoodu i tornjevi u Los Santosu izgledaju savršeno", navodi se na jednoj gamerskoj internet-stranici.

Od prvog dijela igre GTA, koja se pojavila na PlayStationu 1997. godine, prodano je oko 115 miliona kopija igre. Samo GTA IV je prodan u 22 miliona kopija, objavio Daily Mail.