Tehnologija
0

Prvi DeToNaTor LAN party

Sarajevo-x.com
26. i 27. januara 2008. godine tačno u podne održava se DeToNaTor LAN Party – dvodnevno cyber sportsko natjecanje u dvije popularne računarske igre – Call of Duty 4 i legendarnom Counter-Strikeu.

Party, koji organizuju Plus Computers i INFO magazin, će se održati u subotu i nedjelju, 26. i 27. januara 2008. godine na lokaciji Blažujski drum 14 (Skretanje za OBI) i otvoren je za sve igraće klanove iz BiH. Spretnost mačke i preciznost ruskog snajperiste neophodni za preživljavanje i prolazak dalje, poručuju organizatori.

Obje igre će se igrati u klanskim mečevima 5 vs 5, svako protiv svakoga, sve do finala. Uz veliki broj domaćih i stranih firmi koje su podržale ovaj jedinstveni događaj, obezbijeđene su vrijedne nagrade za najbolje igrače – 26-inčni TV, grafička kartica, monitor, osnovna ploča, originalne igre i mnoge druge. Učešće na turniru plaća se 5KM po učesniku, a cjelokupan prikupljeni novčani fond raspoređuje se, uz druge nagrade, najboljim ekipama.

Zanimljiva novost na DeToNaToru je SuperKup - dvije najbolje ekipe iz obje discipline će se u igri iznenađenja boriti za SuperNagradu.

Registracija za Call of Duty 4 Arena takmičenje već je otvorena na GA forumu, a registracija za Counter-Strike Arena takmičenje počinje u petak u 12:00 na www.detonator.ba.

Dodatne eksplozivne informacije na www.detonator.ba.