Tuzla
0

Prva korisnička grupa za Microsoft tehnologije .B in2ITive

Sarajevo-x.com
Širom svijeta se kolege programeri i drugi profesionalci u IT industriji okupljaju u tzv. korisničke grupe. Ove grupe se sastoje od volontera koji se redovno, nekoliko puta mjesečno, sastaju, razgovaraju, uče i dijele informacije o raznim tehničkim temama na visokom profesionalnom nivou. Jedna ovakva grupa osnovana je i u Tuzli.

Na sastanku su se okupili programeri, administratori sistema, planeri (arhitekti) sistema, administratori baza podataka i menadžeri.

U ulozi domaćina se predstavio Nikola Šimić, (inSolutions), koji je istovremeno i jedan od osnivača .B in2ITive (urbani akronim od eng. be intuitive). Aktivnosti grupe će se zasnivati na radu volontera.

Učešće u radu grupe je odličan i jeftin način da poslušate najnovije predavanje isključivo tehničkog nivoa, predstavlja vid edukacije a pored toga omogućava da se susretnete sa vašim strukovnim "vršnjacima", kako bi dobili više od tehnologija i resursa za područja vašeg interesa. U Bosni i Hercegovini djeluje sedam registovanih korisničkih grupa koje se bave temama vezanim za Microsoftove tehnologije, a okupljaju oko 700 članova.

Svi zainteresovani su pozvani da dio svog slobodnog vremena provedu sa članovima ove grupe, čuju nešto novo, podijele svoje mišljenje sa kolegama i dobro se provedu. Sastanci će se održavati dva puta mjesečno, četvrtkom u 18:00 sati. O aktivnostima grupe se možete informisati putem e-maila [email protected].