Tehnologija
0

Prodaje se futuristička mikro kuća

Sarajevo-x.com
Engleski i njemački inžinjeri i dizajneri napravili su kuću nevjerovatno malih dimenzija. Kuća, koja je nazvana m-ch (skraćenica od "micro compact home") napravljena je prvenstveno za studente, poslovne ljude i druge koji često putuju.

"Micro compact home" predstavlja lagano kompaktno prebivalište zapremine 18,8 kubičnih metara (266cm x 266cm x 266cm), u kojem može odsjesti jedna ili dvije osobe. Visina iskoristivog prostora je samo 198cm, a širina vrata je 60cm. U njoj se može spavati, raditi, večerati, kuhati te obavljati većina svakodnevnih stvari. Kuća može služiti kao vikendica, hotel, planinarska kuća, kuća na jezeru, pa čak i studentski dom.

[SLIKA]3[/SLIKA]M-ch kuća modernog je dizajna, izrađena je od posebnih materijala po uzoru na tehnike izrade sličnih malih prostora poput jahti, aviona, automobila i sl. Prilikom proizvodnje ove kuće kvalitet izrade i dizajn bili su ključni za "micro compact home" tim.

Zidovi su napravljeni od drveta koji su s vana presvučeni aliminijumom, a iznutra izolirani poliuretanom i ponovo aluminijumom. Prozori su od dvostrukog stakla, a vrata su opremljena sigurnosnom bravom. M-ch tim nudi i farbanje zidova izvana ili lijepljenje plakata što se može koristiti u marketinške svrhe.

M-ch kuća je prvi put predstavljena u Minhenu u novembru 2005. godine. Njena cijena se kreće između 25.000 i 35.000 eura, proizvodi se u Austriji, a isporučuje se bilo gdje u Evropi.

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.