Prema izvorima iz Verizona
8

Prodaja iPhonea 5 počinje u septembru

Klix.ba
Ove godine se mnogo spekulisalo o novom iPhoneu kompanije Apple, a prema posljednjim informacijama, prodaja popularnog smartphonea će početi za manje od mjesec dana.

Anonimni izvor, zaposlen u kompaniji Verizon, rekao je da američki telekomunikacijski gigant zabranjuje svom osoblju da ide na godišnji odmor od 21. do 30. septembra. Očekuje se da će Apple predstaviti svoj novi iPhone 12. spetembra. On se često naziva petom generacijom, mada je zapravo šeta generacija.

Kompanija namjerava predstaviti iPhone u petak, kako bi kupci tokom vikenda imali priliku kupiti ovaj popularni uređaj. Takav pristup se koristi i u filmskoj industriji.

S obzirom na informacije iz Verizona, prodaja iPhonea bi trebala početi najkasnije 21. septembra, a to što zvaničnici kompanije žele svo svoje osoblje na radnim mjestima bi moglo biit zato što se Apple priprema na veliki korak.

Apple je predstavio iPhone 4S u utorak 4. okotobra 2011. godine. Narudžbe su bile omogućene od petka 7. oktobra, a u prodavnice je stigao 14. oktobra.

No, ovog puta će narudžbe biti omogućene istog dana kada novi iPhone bude predstavljen, a to je 12. septembar. U prodavnicama bi se trebao naći 21. septembra.

Saopćeno je da Apple 12. septembra planira predstaviti i iPad Mini, verziju tablet kompjutera iPad sa manjim ekranom.

Prodavnicama u Evropi je naređeno da naprave prostara u svojim izlozima, jer očigledno stiže novi uređaj.

Prema nekim izvještajima, Apple neće predstaviti oba uređaja istog dana, te će iPhone imati prednost. Prema tome bi iPad Mini trabao biti predstavljen u oktobru.