Tehnologija
47

Prijavite se na EESTEC-ovo takmičenje za izradu Android aplikacije

Oduvijek ste htjeli da imate Android aplikaciju na svom telefonu koja će Vam olakšati život, ali nikako da se neko sjeti da je napravi. Zašto čekati? Napravite je sami! Osigurajte svoj potpis ispod jedne od aplikacija na najpopularnijoj platformi za mobilne uređaje na svijetu i olakšajte život milionima ljudi - prijavite se na EESTEC Competition for Android!

EESTEC Competition for Android je takmičenje u izradi Android aplikacija koje po četvrti put organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC. Da biste učestvovali u takmičenju potrebno je samo da zadovoljavate jedan uvjet, da ste mlađi od 30 godina. Možete raditi pojedinačno ili okupiti tim (maksimalan broj članova tima je tri).

Takmičenje se sastoji iz dvije faze. U prvoj fazi koja traje do 15. decembra potrebno je osmisliti ideju za aplikaciju i poslati tekstualno objašnjenje ideje. Link za prijavu kao i više informacija možete pronaći ovdje. Do kraja prvog dijela moguće je prijaviti više ideja, od kojih ćete u sljedećoj fazi odabrati jednu koju ćete dalje razvijati. Druga faza, razvijanje aplikacije i predaja finalnog rješenja traje do 20. marta 2015. godine. Dodjela nagrada za pobjednike bit će održana u maju na EESTEC Kongresu u Madridu.

EESTEC LC Sarajevo će organizovati Android Dan na kojem se možete više informisati o takmičenju i radu Udruženja. Android Dan će se održati 8. decembra u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu gdje ćemo vam predstaviti i Glavnog sponzora EESTEC Competition for Android. Pored toga, planirano je da se održi i Android Workshop u februaru naredne godine. Sponzori Android Dana i Android Workshop-a u Sarajevu su Infobip, Authority Partners, Atlant BH i Red Bull.

EESTEC (engl. Electrical Engineering STudents' European assoCiation) je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope koje je osnovano 1986. godine u Eindhovenu, Holandija. Od tada je pokrenuto preko 50 lokalnih komiteta na fakultetima u gradovima širom Evrope i taj broj se neprestano povećava, a u BiH djeluju četiri lokalna komiteta.

Osnovni cilj EESTEC-a je promocija i razvoj međunarodnih kontakata između studenata i profesionalaca u oblasti elektrotehnike kroz: stručne radionice, razmjene, stručne prakse i ostale aktivnosti. Udruženje organizuje takmičenje u izradi aplikacija kako bi ohrabrilo studente da razvijaju svoju kreativnost i steknu znanje i iskustvo neophodno za buduću karijeru. Android platforma je odabrana zato što je to tržište s najbržim rastom i odlična podloga za učenje.