Pomozite u spašavanju fabrike
30

Preuzmite Android igricu "Boxner" sa Google Playja

Klix.ba
Igrica "Boxner" Harisa Mujkića dostupna je već dvije sedmice na Google Playju. Međutim, autor je nakon testne faze odlučio unaprijediti određene detalje i objaviti novu verziju igrice.

Prošle sedmice predstavili smo igricu "Bosnian Pyramids" autora Nihada Omerbegovića, koja bilježi veliki uspjeh na App Storeu. Ovaj put predstavljamo igricu "Boxner" autora Harisa Mujkića.

U ovom slučaju, priča prati Gordona, kojem je nepoznata osoba ostavila fabriku na upravljanje. Iako je fabrika bila pred nestankom, glavni lik igrice ipak odlučuje sačuvati je od propasti.

"Zbog toga treba pomoć igrača za upravljanje mašinama u produkcijskoj liniji fabrike. Igrač, kao Gordonov pomoćnik, kroz igru upravlja mehaničkim rukama, preuzima kutije na traci i aktivira viljuškar koji nosi prikupljene palete kutija", kaže Mujkić za Klix.ba.

U međuvremenu, dodaje autor, igrači se upoznaju o detaljima priče i saznaju ko je čovjek koji je Gordonu ostavio fabriku na upravljanje.

"Igrač ima opciju 'Tehnološka udruga Boxner', gdje može unaprijediti karakteristike viljuškara i ostalih elemenata u igri. Naprimjer, moguće je kupiti još jedan rezervoar za viljuškar i time trošiti manje nafte", pojašnjava naš sagovornik.

Misija igrača je da kroz tri epizode koje sadrže po 30 dana spasi fabriku i otkrije detalje Gordonovog života, a u isto vrijeme dostigne što veći ekonomski rast na globalnom tržištu.

"Trenutno je dostupna verzija na bosanskom jeziku. Također, očekujem da igra bude dostupna i na BlackBerry platformi uskoro", kaže autor Haris Mujkić, koji je zajedno sa Muhammedom Krdžalićem prošle godine predstavio i prvu bh. PC videoigru pod nazivom "Blue Box: The Last Spray".