Otkrivena prva mana
0

Pregrijavanje iPhonea 3GS razočaralo korisnike

Sarajevo-x.com
Mnogi korisnici novog iPhonea 3GS žale se na pregrijavanje novog i na prvi pogled savršenog smartphonea kompanije Apple, piše Telegraph.

Iako je dva puta brži od prethodnika, ima unaprijeđene opcije, bolju kameru i mogućnost snimanja video zapisa, novi iPhone izgleda ima i veliku manu.

Brojni korisnici iPhonea 3GS poslali su kompaniji pritužbe na pregrijavanje telefona, a neki tvrde da telefon uopšte ne mogu dodirnuti niti nositi u džepu, kao ni prisloniti na uho da bi obavili telefonski razgovor.

Pregrijavanje uređaja je najveće prilikom korištenja njegovih navigacijskih mehanizama, GPS tehnologije koja omogućava lociranje i daje upute o mjestu na kojem se korisnik nalazi.

Isto tako, iPhone 3GS se neumjereno zagrijava i prilikom igranja igara, a njegova baterija troši se mnogo brže nego kod prethodnika, mada je najavljeno da će nova baterija biti izdržljivija, napisali su razočarani vlasnici iPhonea 3GS na Appleovom korisničkom forumu.

Neki eksperti vjeruju da su za pregrijavanje uređaja krive upravo loše baterije, te da se problem može riješiti poboljšanjem kvalitete istih.

Iz kompanije Apple nisu htjeli komentarisati navode korisnika.