Tehnologija
0

Predstavljeni Nokia E65 i Nokia E61i

Sarajevo-x.com
Nakon dosta iščekivanja Nokia je na sajmu mobilne telefonije "3GSM World Congress" u Barseloni, predstavila E65 i E61i mobitele. Telefoni pripadaju Nokia E seriji i namijenjeni su poslovnim ljudima.

Neka vas izgled ne zavara, tanka Nokia E65 svim svojim će korisnicima donijeti sve funkcije koje poslovni telefon treba imati, samo lijepo zapakovane. Telefon je dizajniran tako da sve uobičajene funkcije budu na dohvat ruke, odnosno uz pomoć "One Touch" tipke na prednjem poklopcu. Već sada se može pretpostaviti da će ovo biti savršen telefon za poslovnu ženu.

S druge strane E61i je dizajniran sa vrhovnom mišlju - mobilni email. Uređaj ima punu QWERTY tastaturu i napravljen je da se jednostavno mogu kreirati mailovi ili editovati dokumenti gdje god se nalazili. Podržava sva rješenja za korporativni email (Nokia Intellisync Wireless Email, Good Mobile Messaging, Mail for Exchange, Seven Mobile Mail i Blackberry Connect). Pored toga ima i solidnu kameru od 2 megapixela i integrisani music player.

E65 se već može kupiti na odabranim mjestima, a svjetska distribucija bi trebala krenuti do kraja prvog kvartala ove godine. E61i će doći nešto kasnije, tokom drugo kvartala 2007. godine. Iako cijena još uvijek nije poznata, pretpostavlja se da će oba modela biti oko 400 eura.