Tehnologija
10

Predstavljen novi Apple Watch Series 2

Piše: I. P.
(Foto: The Verge)
Američka tech kompanija Apple u San Franciscu je predstavila novi Apple Watch.

Direktor Applea predstavio je u srijedu novi Apple Watch uz informaciju da je marka Apple Watcha zauzela drugo mjesto na svjetskom tržištu, a ispred nje je samo Rolex, dok je iza sebe ostalio imena poput Fossila i Omege.

Prezentovan je novi operativni sistem za pokretanje Apple Watcha - watchOS 3 koji se najviše fokusira na zdravlje i aplikacije za tjelovježbu. Posebnu pažnju zaokupila je verzija igrice PokemonGo za novi Appleov pametni sat.

Igrica je dobila oblik aplikacije za tjelovježbu uz podatke pređenih koraka i slično, a bit će puštena krajem 2016. godine.

Novi Apple Watch dobio je ime Watch Series 2 čija je jedna od značajki potpuna vodootpornost što znači da se sa njim može i plivati i roniti na dubinu do 50 metara. Također, zvučkin novog pametnog sata dizajnirani su tako da samostalno izbace vodu.

Series 2 je opremljen procesorom sa dvostrukom jezgrom S2, obogaćen je svjetlijim ekranom i ugrađenim GPS-om. Dolazi u nekoliko modela - onima koji su obloženi aluminijumom, keramikom i nehrđajućim čelikom.

Također, posebni model nosi naziv Nike+ koji je dizajniran isključivo za ljubitelje trčanja.

Cijena uređaja je 369 dolara, a satovi će biti pušteni u prodaju za nekoliko sedmica.