Tehnologija
0

Predstavljen Galaxy S4 Active: Neuništivi smartphone za aktivne ljude

Piše: A. U.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Kompanije m:tel i Samsung Electronics su na Trgu djece Sarajeva predstavile jedan od najatraktivnijih svjetskih smartphonea – Samsung Galaxy S4 Active.

Smartphone je odmah pokazao svoje mogućnosti. Ispred pozornice su postavljena dva akvarija, jedan sa vodom, a drugi sa pijeskom. Telefon je prvo potopljen u vodu i ostavljen da stoji, a zatim je pozvan i bez ikakvih problema je zvonio pod vodom. Nakon toga je zatrpan u pijesak, čija oštra zrnca nisu ostavila nikakvog traga na ekranu.

"Saradnja m:tela i Samsung Electronicsa je jako uspješna, a svoj puni zamah dobila sa prvim telefonom iz Galaxy S4 porodice, koji smo prvi ponudili našim korisnicima i svim zainteresovanima na teritoriji BiH, te među prvima u regionu. Sada je dostupan u dvije boje, ljubičastoj i plavoj. Opet prvi u BiH predstavljamo novi model iz ove porodice, a to je Galaxy S4 Active, koji ima određene prednosti u odnosu na standardni model. Otporan je na vodu i prašinu i namijenjen je sportistima, avanturistima i roditeljima male djece", rekao je za Klix.ba Đorđe Mišić, izvršni direktor m:tela za marketing i prodaju.

Aleksandra Aleksić, iz kompanije Samsung Electronics, rekla nam je kako telefon ima vodootpornu kameru od 8 megapixela, ekran od pet inča koji se može koristiti i sa rukavicama na rukama, 2 GB RAM memorije i 16 GB integrisane memorije, te Quad Core procesor Krait 300 od 1,9 GHz, a radi na operativnom sistemu Android 4.2.2 Jelly Bean.

Rezervacija telefona moguća je još od 1. augusta, a prvih 50 kupaca dobit će i Samsungov fotoaparat.

Program su obogatile hostese na rolama i biciklisti, a održan je i mini-koncert demo benda Acoben Electric iz Banje Luke.