Nova opcija od subote
0

Požurite po stranicu s vlastitim imenom na FB

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Svjetski popularni sajt Facebook u subotu, 13. juna, od 14 sati registrovanim korisnicima nudi opciju kreiranja vlastite web stranice sa korisničkim imenom koja će olakšati drugima da nađu njihov profil, a time i podatke.

Kako je saopšteno, nova opcija nudi posjetiocima kreiranje jedinstvene adrese koja će izgledati ovako: http://www.facebook.com/imeprezime/ umjesto dosadašnjeg sistema prikazivanja imena sa brojem tipa www.facebook.com/profile.php?id=123456789.

Ovakve usluge od ranije nude konkurenti MySpace i Twitter.

Dizajner Facebooka Blaise DiPersia ističe kako će web adresu sa imenom i prezimenom korisnika dobiti "oni najbrži", što će zasigurno pokrenuti utrku među 200 miliona korisnika koje sajt za društveno umrežavanje trenutno ima.

Formirana je i posebna stranica na kojoj će se tog dana birati korisnička imena, a kreiranje stranice bit će dozvoljeno samo onima koji već imaju profil na FB.

Potvrdu kreiranja nove stranice dobit ćete do 28. juna, javili su iz ove kalifornijske kompanije, a prenose agencije. Korisnici su upozoreni da dobro razmisle prije nego predlože ime, jer ono kasnije neće moći biti mijenjano. Na ovaj način spriječit će se prodaja popularnih korisničkih imena na stranicama poput eBaya.