Tehnologija
0

Potvrđen izlazak PC verzije GTA: San Andreas

Sarajevo-X
U Rockstarovoj partnerskoj kompaniji Take-Two Interactive's finansijski rezultati iz trećeg kvartala 2004. godine spominju da je PC verzija Grand Theft Auto: San Andreas uistinu planirana, a očekuje se da bi mogla biti objavljena u trećem kvartalu 2005. godine.

Interesantno je i to da taj finansijski izvještaj ne spominje Xbox verziju posljednjeg naslova Grand Theft Auto. Ma kako bilo, mora postojati (mali) razlog da se sumnja u to zašto se ne spominje Xbox verzija, ali je sigurno da će neki naknadni događaj napraviti dobar put Microsoftovoj konzoli ka velikom uspjehu koji će ova igra sa sobom donijeti.

Naravno, većina nas pretpostavlja da će PC i Xbox verzije San Andreasa uistinu biti objavljene, mada to iz Rockstara još nisu potvdili.

Ovom prilikom vam objavljujemo i kratak sadržaj igre:

Prije pet godina Carl Johnson je pobjegao od napetog života Los Santosa, iz države San Andreas. Los Santos je grad koji se bori sa problemom organizovanog kriminala, drogom i korupcijom. To je mjesto gdje filmske zvijezde i milioneri daju sve od sebe da se klone narko dilera i organizovanih bandi. Rane su 90-te. Carl treba da se vrati kući. Njegova majka je ubijena, porodica mu se raspala, a svi prijatelji iz djetinstva krenuli su putem katastrofe. Prilikom njegovog povratka u susjedstvo, nekolicina korumpiranih policajaca optužuje ga za ubistvo. Carl Johnson je prinuđen na putovanje koje će ga odvesti duž cijele države San Andreas, da bi spasio svoju porodicu i preuzeo kontrolu na ulicama.

Liberty City, Vice City, a sada i San Andreas, predstavlja novo poglavlje u legendarnom Grand Theft Auto serijalu.

I za kraj najsretniji će biti oni koji posjeduju PlayStation®2 konzole za koje ova igra dolazi slijedećeg mjeseca. Zato svi vi koji imate PlayStation®2 "nabacite" veliki ":)" jer vas čeka extra zabava.

Korisni linkovi: www.rockstargames.com/sanandreas/ www.gta-sanandreas.com www.gtasanandreas.net

Zlatan Strik