"Apple" priznao
0

"Postoji greška na iPhoneu 4, ubrzo ćemo to ispraviti"

Sarajevo-x.com
Čelni ljudi kompanije "Apple" potvrdili su da je došlo do velike greške na novom iPhoneu zbog čega se na displeju pogrešno prikazuje jačina signala.

"Apple" navodi da je problem u tome što se na ekranu ne prikazuje stvarna jačina signala, te napominju kako će taj problem biti riješen u narednih nekoliko sedmica, a kupci koji žele vratiti iPhone 4 dobit će svoj novac. Navodno, signal je odličan, no problem je u crticama na ekranu koje su pogrešno prikazane.

"Pronašli smo razlog zbog kojeg linije na displeju prikazuju slabiju jačinu signala. Nakon detaljne analize ostali smo zapanjeni saznanjem da je formula koju smo koristili kako bismo izračunali prikaz linija jačine signala bila totalno pogrešna", saopćili su iz "Applea".

"Apple" je naveo i to kako će problem riješiti u saradnji sa operaterom "AT&T", koji će im pomoći u razvijanju formule i izračunjavanju koliko je crtica potrebno za tačno prikazivanje signala, nakon ćega će ta formula biti primjenjana na svim Appleovim telefonima.

Navodno, taj problem će biti riješen u narednih nekoliko sedmica, a "Apple" navodi kako se sličan problem javlja i kod prvog iPhonea, iako je bilo veoma malo pritužbi korisnika, prenosi BBC.

Inače, novi iPhone je pušten u prodaju 24. juna. Odmah su uslijedile žalbe korisnika na loš prijem, te su ih iz "Applea" posavjetovali kako da drže svoj telefon

"Jednostavno izbjegavajte da držite iPhone za metalni okvir", poručio je tada izvršni direktor kompanije proizvođača Steve Jobs.

Spomenimo i to da je uprkos problemu sa signalom "Apple "prodao 1,7 miliona iPhonea 4 još u prvom vikendu prodaje.