Uz više multimedije
0

Portal Bljesak.info dobio novi izgled

FENA
Jedan od najčitanijih bosanskohercegovačkih web-portala <a href="http://bljesak.info/web/">Bljesak.info</a> ovih je dana dobio novi izgled, izrađen na vlastito razvijenom CMS-u i po najnovijim web-standardima, što omogućava upotrebljivost na većini današnjih preglednika.

Kako je saopćilo uredništvo tog portala, osim tehničke izvedbe, web-stranica je drugačija i zbog opuštenijeg pristupu prezentaciji sadržaja, čime je napravljen odmak od dosadašnjih verzija kroz zadnje desetljeće ovog pionirskog portala u Bosni i Hercegovini.

"Uz zadržavanje dijela vizuelnog identiteta, novi izgled donosi bolju preglednost vijesti koje su sada već na naslovnici razvrstane prema kategorijama, a čitateljima nudimo još bolju multimediju i vijesti s više fotografija, te video i audiopriloga", objasnio je Željko Šteger, voditelj IT odjela portala Bljeska.info.

Šteger je najavio kako u svom daljem radu planiraju uvoditi novitete i pratiti svjetske trendove, a sve s ciljem da svojim čitateljima prezentiraju najnovije i najaktuelnije vijesti iz BiH i svijeta obogaćene multimedijalnim sadržajima.

"Prema podacima s Google Analyticsa, ovaj portal mjesečno bilježi preko 600.000 posjeta s više od dva miliona otvorenih stranica", istaknuo je Šteger.