Tehnologija
15

Polugodišnji presjek: Pet najboljih videoigara u 2016. godini

Klix.ba
Hitman
Hitman
Američki mediji odlučili su napraviti polugodišnji presjek i objaviti listu najboljih videoigara u prvoj polovini 2016. godine.

Doom

Doom je igra koja ima naučnu fantastiku i horor kao temu te jednostavnu fabulu. Izdanje iz 2016. godine zapravo je nastavak kultne igre koju je 1993. godine napravila firma ID Software. Mediji pišu da dizajn ove igre ne bi trebao začuditi nikoga ko je upoznat o prijašnjim Doom naslovima, ali da za svaki slučaj treba naglasiti da ovo definitivno nije igra za osobe mlađe od 18 godina.

Fire Emblem Fates

Svi ljubitelji JRPG-a ove godine definitivno neće propustiti videoigru Fire Emblem Fates. Ono što je specifično za 2016. izdanje i što je u jednu ruku bilo iznenađenje igračima jeste činjenica da je Fates u sklopu svojih dodatnih mapa u igru vratio i stare likove iz serijala.

Hitman

Novi Hitman iznenada je najavljen na Sonyjevoj E3 konferenciji uz prikazani trailer. Ova igrica još uvijek nije izašla u potpunosti s obzirom na to da su objavljena samo tri od ukupno pet dijelova igre u kojima se igračima omogućava da pristupe avanturama Agenta 47.

Inside

Igranje Insidea predstavlja zagonetnu platformu za sve one koji vole avanture. Ovu igricu razvio je Playdead, a ona tematski omogućava igraču da kontroliše dječaka u sablasnim i gotovo monohromatskim krajolicima. Poenta igre je rješavati zagonetke iz okoliša i tako izbjegavati smrt lika.

Overwatch

Overwatch je u prvih sedam dana privukao sedam miliona igrača, a Blizzard se pohvalio kako su oni ukupno proveli više od 13.500 godina igrajući je. Ova igra bila je popularna i tokom beta verzije, tako da se moglo pretpostaviti da od Blizzarda možemo očekivati nešto dobro. Tema igre je odbrana kontrolnim tačakama na kartama, a Overwatch stavlja igrače u dvije ekipe od po šest članova.