Online diskusije
0

Pola miliona "likeova" na Facebooku za Bin Ladenovu smrt

Sarajevo-x.com
Dan nakon objave vijesti o smrti vođe Al-Qaide Osame Bin Ladena i potvrde američkog predsjednika Baracka Obame, stranica na Facebooku "Osama Bin Laden is DEAD" skupila je gotovo pola miliona "likeova".

Svake minute stranicu "likea" na hiljade novih posjetitelja, koji također dijele na stotine komentara i linkova vezanih za vijesti o smrti najtraženijeg svjetskog teroriste.

Zanimljivo je da je stranica napravljena mnogo prije objavljivanja informacije o Bin Ladenovoj smrti, što ide u prilog zagovornicima teorije da je vođa Al-Qaide već odavno mrtav.

U opisu stranice navodi se "da Osama Bin Laden nije i nikada neće biti pronađen jer je već odavno mrtav".

"Ovo je za vas možda vijest jer nija bila u medijima. Njegova smrt je važna za CIA-u, jer oni žele da vjerujete u ono što nazivaju 'rat protiv terorizma', koji je učinio svijet još opasnijim mjestom. Da je Osama živ, bio bi pronađen, baš kao i Saddam Hussein", navodi se u opisu stranice.

Bez obzira na to, posjetitetljima stranica sada služi kao odlično mjesto za diskusiju o historijskom događaju koji je izazvao različite reakcije i stvorio nove teorije zavjere.