Tehnologija
0

Pokrenuta stranica "Bijesni novinar"

FENA
Novinari sada mogu izraziti osjećaje o profesiji i radu na novoj stranici „Bijesni novinar“ ili AngryJournalist.com, piše Editor&Publisher.

Početkom mjeseca Kiyoshi Martinez je pokrenuo ekperimentalni websajt koji novinarima daje mogućnost da anonimno komentiraju o svojoj profesiji. Ovaj moćni i jednostavni koncept, kako piše Editor&Publisher, sličan je kutiji u kantini vaše firme u koju možete ubaciti svoje anonimne listiće sa sugestijama.

Sve što je objavljeno na sajtu je anonimno. Većina komentara dolazi od novinara samih, iako se nekada "provuku" i komentari i drugih posjetitelja. Martinez, inače i sam novinar, sajt je pokrenuo kako bi drugim novinarima pružio platformu gdje mogu da iskažu svoje emocije, ali i da shvate da i drugi imaju slične probleme. On smatra da se sajt može koristiti i kao alatka za medijske menadžere, jer će menadžeri pročitati unose novinara, a negdje će se možda i spomenuti problemi njihove organizacije.

Kako navodi Editor&Publisher, mnogi komentari na sajtu bave se rastom novih medija i padom tradicionalnih. Postoji zabrinutost da današnjim menadžerima i urednicima nedostaje vizija da vode organizacije u pravom smjeru kako bi prevazišli jaz. Mnogi novinari se također žale da moraju da preuzimaju dodatne obaveze zbog nedostatka sredstava, a primjetna je i generalna zabrinutost za budućnost medijske profesije.

AngryJournalist.com