Napokon i aukcije!
0

Pokrenut novi Market.ba

Sarajevo-x.com
Nova, treća verzija, vodećeg bosanskohercegovačkog internet oglasnika Market.ba pokrenuta je 1. aprila. Ovim potezom Market.ba je učvrstio lidersku poziciju među internet oglasnicima u Bosni i Hercegovini.

Internet oglasnik Market.ba, kojeg mnogi korisnici zovu "bosanskim eBay-om", uz male izmjene u dizajnu, dobio je mnoge nove funkcije i mogućnosti.

Naime, korisnici Marketa od sada mogu primati i slati privatne poruke ili upite u vezi s oglasima drugim korisnicima direktno preko Marketa, čime je riješen jedan od dosadašnjih problema s validacijom upita. Također, svi oglasi od sada traju 28 dana, a sistem za provjeru duplih oglasa je znatno unaprijeđen. Od sada je moguće i ocijeniti oglašivača, što će, nadamo se, potaknuti oglašivače da nude što kvalitetnije usluge ili proizvode.

Jedna od glavnih novina sigurno su i online aukcije koje su prvi put dostupne u Bosni i Hercegovini. Od sada svaki oglas možete objaviti kao aukciju, što znači da uopće ne morate uspostavljati komunikaciju s drugim korisnicima, već samo izabrati onoga ponuđača koji je dao najvišu ponudu za ono što prodajete.

Također, sada je, u odnosu na prethodnu verziju, moguće pretraživati sve oglase prema glavnoj kategoriji, a dodane su i opcije dodatne pretrage za nekretnine i vozila. Naime, vrlo brzo i jednostavno možete potražiti npr. stan u Sarajevu čija je površina između 50 i 100 m2, ili pak poslovni prostor u Tuzli površine veće od 100 m2.

Što se tiče napredne pretrage vozila, od sada rezultate pretraživanja vozila možete filtrirati prema proizvođaču, pogonskom gorivu, kilometraži, godištu, snazi motora ili opremi koju posjeduje automobil koji tražite (klima, ABS, servo, zračni jastuci ili cd player).

S novom verzijom Marketa svi korisnici mogu objavljivati četiri tipa oglasa: obični, istaknuti, izdvojeni i komercijalni. Svaki korisnik u svakom trenutnu može imati deset aktivnih običnih oglasa, koji su besplatni, dok se ostali tipovi oglasa naplaćuju.

Prednost korištenja internet trgovina i dalje je jedna od ključnih usluga Marketa, jer korisnici dobijaju mogućnost objavljivanja neograničenog broja običnih oglasa, logo i tri odabrana oglasa na naslovnici Marketa, vlastitu podstranicu trgovina.market.ba i još mnogo toga.

Jedna od zanimljivosti svakako je i mogućnost da korisnici mogu objaviti i video oglase. Pored teksta oglasa, fotografija i specifikacija sada vrlo jednostavno možete dodati i video na vaš oglas.

Podsjećamo, Market.ba vodeći je internet oglasnik u Bosni i Hercegovini, a trenutno se, prema posljednjem istraživanju gemiusAudience-a, nalazi na petom mjestu najposjećenijih bosanskohercegovačkih stranica uopće. Market.ba dio je InterSoft grupe koju još sačinjavaju najposjećeniji bosanskohercegovački internet medij Sarajevo-x.com i vodeći bh. blog servis Blogger.ba.

Na Marketu se svakodnevno objavi više od hiljadu novih oglasa, dok je do sada registrovano 40 hiljada korisnika.