Macworld bez njega
0

Pogoršano zdravlje Stevea Jobsa?

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prema glasinama koje kruže internetom razlog zbog kojeg je Steve Jobs, čelnik američke softverske kompanije Apple, otkazao keynote na ovogodišnjem Macworldu krije se u pogoršanju njegovog zdravstvenog stanja, a zbog kojih je i vrijednost dionica Applea značajno pala.

Naime, popularni blog posvećen tehnološkim igračkama Gizmodo citirao je neimenovani, ali navodno veoma pouzdan, izvor koji je otkrio kako "Apple strateški nastoji smiriti čitavu zbrku tako što će održati keynote bez Jobsa, čije se zdravstveno stanje ubrzano pogoršava".

Podsjećamo, 55-godišnji poduzetnik iz Silikonske doline bio je ranije liječen od rijetkog i manje agresivnog tipa raka gušterače, te je tokom ranijih pojavljivanja na Macworldu odavao dojam bolesne osobe, jer je djelovao veoma iscrpljen i pretjerano mršav.

Apple je tako 16. decembra najavio kako će keynote na Macworld Expou, koji se održava 6. januara u San Francisku, održati Phil Sciller, senior potpredsjednik marketing sektora. Od svog povratka u Apple 1997. godine Jobs je redovno svake godine održavao keynote na kojima je svijetu predstavljao revolucionarne proizvode poput iPhonea 2007. godine i MacBook Aira 2008. godine.

Iz softverskog giganta nisu željeli komentirati post objavljen na Gizmodu, ali činjenica je da je cijena dionica Applea samo zbog ovih glasina pala za 1,5 posto, na 86,15 dolara.