Tehnologija
5

Pogledajte kako bi mogao izgledati iPhone 6 u odnosu na iPhone 5S

Klix.ba
Prošle sedmice je objavljen video asocijacije Feld & Volk, kojim je gotovo u popunosti otkriven 4,7-inčni iPhone 6, a čime je dobijena jasna slika kako bi zapravo mogao izgledati Appleov smartphone kada bude predstavljen 9. septembra. No, pojavio se i drugi video na ruskom kanalu Rozetked, koji je također otkrio kako bi iPhone 6 mogao izgledati te ga je uporedio sa iPhoneom 5S.

Baš kao i iPhone 6 koji je prikazao Feld & Volk, na YouTube kanalu Rozetked je prikazan uređaj sastavljen od različitih iPhone dijelova, njegova stražnja strana je sive boje, a prednji paneli su bijele i crne boje.

U videu je iPhone 6 pokazan uz iPhone 5S iz nekoliko različitih uglova, čime su pokazane sve razlike. Osim toga što je iPhone 6 veći od prethodnika, on je i primijetno tanji. Kontrole zvuka su u obliku pilule. Vidljiva je i True Tone duel-LED bljeskalica kružnog oblika, istureni prsten kamere, deblja antena. Dugme za uključivanje i isključivanje smartphonea je premješteno, kao i unutrašnje komponente.

Apple će predstaviti 4,7 i 5,5-inčnu verziju iPhonea 6 na medijskom događaju 9. septembra. Spekuliše se da će 4,7-inčna verzija biti dostupna odmah nakon predstavljanja, dok bi 5,5-inčna verzija trebala stići u prodavnice nešto kasnije.

Apple će 9. septembra predstaviti i svoj smartwatch, a moguće je da će javnosti biti predstavljena i Appleova usluga mobilnog plaćanja.