Tehnologija
73

Pogledajte kako bh. dizajner crta Stari most olovkom na iPadu

Klix.ba
Bh. dizajner i student Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Eldin Herić objavio je na YouTubeu timelapse video u kojem se vidi kako crta Stari most u Mostaru, koji se nalazi na spisku Svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Apple iPad Pro je revolucionaran uređaj uz koji dolazi Apple Pencil olovka i zbog toga je veoma tražen među umjetnicima i dizajnerima. Mogućnosti koje nudi iPad Pro i olovka su zaista neiscrpne, a priliku da ih iskoristi i prezentuje svoj talenat iskoristio je mladi Bìšćanin Eldin Herić.

Eldin studira grafički dizajn na ALU, a bavi se osim grafičkog i web dizajnom nešto više od šest godina. Kako nam je rekao, u sklopu svega toga povremeno radi ilustracije slične ovoj samo za svoju dušu. Za svoj motiv izabrao je simbol Mostara i Hercegovine, Stari most i snimio timelapse video u kojem se može vidjeti sami tok crtanja.

"Odnedavno sam u svrhu rada počeo koristiti iPad u kombinaciji sa Apple Pencil-om, te je na taj način i nastala ova ilustracija. Sam proces nastanka je trajao oko 3 sata. Mislim da je će ovi uređaji u budućnosti definitivno imati ogroman utjecaj na ljude koji se bave bilo kojim kreativnim poslom.", izjavio je Eldin za Klix.ba.