Tehnologija
0

Pet neodoljivih gadgeta za ljubitelje tehnologije

Sarajevo-x.com
Britanski Telegraph je i ovog mjeseca odabrao pet atraktivnih gadgeta koji će se zasigurno svidjeti svakom ljubitelju noviteta iz svijeta tehnologije.
  1. Atraktivna kamera Samsung SMX-C10 dolazi sa Samsungovim Touch of Color kućištem, ugrađenim Active Angle Lens i Hyper Image Stabilization tehnologijama, a ima i deseterostruki optički zoom, te 2.7 inčni LCD. Zanimljivo je da ova kamera ima mogućnost jednostavnog i brzog uploada video snimaka na YouTube, a s jednim punjenjem baterija može izdržati oko tri sata. Košta oko 200 eura.

  2. Novi televizor iz Sony-a nazvan Bravia Z5500 daje jedinstvenu atmosferu sa dodatkom u formi kućnog kina HT-CT500. Dostupan je u tri varijante dimenzija ekrana, 40, 46 i 52 inča. TV je baziran na Bravia Engine 3 tehnologiji koja ostvaruje Sony HD kvalitet precizno analizirajući i optimizirajući video sa HD i SD izvora. Cijena ovog televizora je 1850 eura.

  3. Chumby je nova 'internet igračka' idealan za noćni stolić. Ima 3,5-inčni touchscreen u omotu od meke kože, tako da na prvi pogled uopšte ne liči na uređaj koji se povezuje s Wi-Fi mrežom i tako prikazuje sadržaje s Interneta. Lako se podešava, s računara se prijavite na lokaciju Chumby.com i izaberete sadržaje koje će uređaj prikazivati, a zatim uređaj povežete s kućnom mrežom. Cijena Chumbyja je 140 eura.

  4. Dell XPS 435 posjeduje šest RAM DIMM slotova, za maksimalno 12GB RAM-a. Ima i tri mjesta za postavljanje hard drivea koji omogućavaju instaliranje do 4,5 gigabajta skladištenog prostora. Obrada grafike kod ovog računara je povjerena moćnoj ATI Radeon HD 4870 sa jednim gigabajtom video memorije. Zvuk je obezbjeđen Intel on-board 7.1 audio kontrolerom. Košta 1850 eura.

  5. Prenosivi Buffalo DVD Drive, u novije vrijeme svjetske kompanije se natječu koja će napraviti manji, kompaktniji, tanji laptop no to često znači izostavljanje CD/DVD drivea, no s Buffalom je taj hendikep stvar prošlosti. Buffalo DVD drive košta oko 65 eura.