Tehnologija
28

Pet aplikacija koje će vas inspirisati da vježbate

Klix.ba
Danas postoje aplikacije gotovo za sve, pa ni fitnes nije izuzetak. Korisnicima "pametnih" uređaja su dostupne brojne aplikacije koje im pomažu da planiraju i prate svoje vježbanje. Svi su vjerovatno dosad čuli za Nike+ i Runkeeper, a postoje i neke jednako dobre alternative.

Zombies, Run!

Zombies, Run! je aplikacija idealna za one koji žele doći u formu. Aplikacija "priča" priču u kojoj je korisnik glavna zvijezda, trkač u postapokaliptičnoj Engleskoj punoj zombija. Aplikacija se povezuje s muzikom na uređaju i pušta je između dijelova priče. Igra ima 160 misija koje će vas motivisati da vježbate. Cilj igre je bježanje od zombija i spašavanje drugih ljudi. Osim toga, ona prati vježbanje i bilježi podatke, procjenjuje potrošnju kalorija i slično. Postoji i aplikacija za osmosedmični trening, Zombies 5K, koja će vas dobro pripremiti za aplikaciju Zombie, run! Cijena aplikacije Zombie 5k je 1,99 dolara za iOS i Android, dok aplikacija Zombie, Run! košta 3,99 dolara također za iOS i Android.

StrongLifts

Ako ste razmišljali o dizanju tegova, onda je aplikacija StrongLift za vas. Sjajna je za početnike, a korisniku nudi informacije o težini koju treba podizati, kao i o pravom trenutku za odmor. U teretanu je potrebnno ići tri puta sedmično. Aplikacija nudi i uputstva o tehnici podizanja tegova, o opremi i načinu izbjegavanja povreda. Potpuno je besplatna za iOS i Android.

Superhero Workout

Superhero Workout je također aplikacija koja nudi interesantnu priču.

Korisnik se poput superheroja bori protiv zombija, a snagu dobija stvarnim treniranjem.

Igra ima 20 misija, a košta 2,99 dolara za uređaje sa operativnim sistemima iOS i Android.

Fitocracy

Aplikacija Fitocracy bilježi sve vrste treninga, ona je zapravo aplikacija za fitnes, igrica i društvena mreža u jednom. Svakom vježbom sakupljate poene, a što je vježba teža, to sakupite više poena. Rezultati se mogu podijeliti s drugim korisnicima koji mogu ostaviti komentar ili neki savjet. Moguće je povezivanje i s osobnim trenerima koji mogu pratiti vaš rad.

Aplikacija Fitocracy je besplatna za iOS i Android.

Seven

Aplikacija Seven donosi izazov, a to je neprekidno svakodnevno sedmominutno vježbanje tokom sedam mjeseci. Ako propustite tri treninga, vaš napredak se vrati na nulu. Postoje brojne vježbe koje se "otključavaju" kako napredujete. Korisnici mogu napraviti i podsjetnike za vježbanje. Aplikaciju je moguće potpuno besplatno preuzeti za iOS i Android.

Pocket Yoga

Korisnicima je dostupan veliki broj pristojnih aplikacija za jogu, ali je Pocket Yoga jedna od najboljih. Ona nudi glasovne i vizuelne instrukcije o prakticiranju joge. Postoji 27 načina vježbi, nekoliko nivoa težine i trajanja. Aplikaciju su dizajnirali instruktori joge, uključuje i muziku, a košta 2,99 dolara za iOS i Android.