Tehnologija
0

Panasonic uvodi nove 3D videokamere

Sarajevo-x.com
Više nećete imati problem s nedostatkom sadržaja na 3D televizorima. Sada, uz pomoć Panasonicove nove videokamere, možete snimati i gledat rođendane, djetetove prve korake i vjenčanja, i sve to u 3 D-u

Više nećete imati problem s nedostatkom sadržaja na 3 D televizorima. Sada, uz pomoć Panasonicove nove videokamere, možete snimati i gledat rođendane, djetetove prve korake i vjenčanja, i sve to u 3D-u.

Veliki broj kompanija izbacuju nove 3D televizore, nadajući se da će interesovanje potaknuto naučnofantastičnim 3 D filmom "Avatar" potaknuti ljude da priušte sebi iskustvo gledanja slike u 3D-u i kod kuće, mada je relativni nedostatak trodimenzionalnog sadržaja kamen spoticanja u populariziranju 3D televizora.

Vrijednost novih Panasonicovih kamera kreće se oko 2.000 dolara, što je puno jeftinije od profesionalnih 3D videokamera, jedinih koje su bile dostupne na tržištu do sada.

3 D kamere bit će dostupne u Japanu od 20. augusta a u ostalim dijelovima svijeta pojavit će se kasnije ove godine.

Panasonicov izvršni direktor, Shiro Nishiguchi, izjavio je za Associated Press da je ovo početak "3D ere".

Panasonic je trenutno vodeći na tržištu 3 D tehnologije. U ponudi imaju osam modela 3D televizora, tri 3D videokamere i četiri dizajna 3 D naočala.

"Sadržaj koji sami stvarate će biti ono što ćete željeti da gledate", rekao je Nishiguchi reporterima u tokijskoj dvorani.