Tehnologija
14

Ovo su najbolje aplikacije za iPhone u 2013. godini

Klix.ba
Ukoliko ste se pitali koje su to aplikacije za iPhone najbolje u ovoj godini, donosimo vam listu od njih deset, koje svakako zaslužuju naći se u grupi najboljih.

Afterlight je aplikacija posvećena onima koji uživaju u fotografisanju iPhoneom. Omogućava uređivanje fotografija, njihovo rezanje i rotiranje, a osim toga nudi mnogo filtera, okvira i tekstura pomoću kojih fotografiju možete pretvoriti u remek djelo. Aplikacija omogućava i čuvanje fotografija, kao i njihovo dijeljenje putem društvenih mreža. Ona košta 0,99 dolara.

Duolingo je aplikacija koju je kompanija Apple izabrala za najbolju ove godine. Ova aplikacija korisnicima pomaže da uče strane jezike pomoću iPhonea, a nudi verbalne i vizuelne lekcije. Ova aplikacija je besplatna, a nudi učenje španskog, njemačkog, francuskog, portugalskog i talijanskog jezika.

Pocket Light Meter će vam koristiti ukoliko volite fotografije. On mjeri kvalitet svjetla. Mjerači svjetla u prodavnicama i na internetu koštaju od 15 do 200 dolara, a ova aplikacija je besplatna i ne treba vam dodatni uređaj koji ćete nositi sa sobom.

Temple Run 2 odličan nastavak prve igre, s tim da nudi bolju grafiku. Moguće je izabrati i više likova, kao i novih područja za osvajanje. Prema statistikama, ova aplikacija je treća na listi najviše preuzetih aplikacija sa App Storea. Potpuno je besplatna.

Venmo je besplatna aplikacija koja omogućava korisnicima da kupuju i plaćaju svojim prijeteljima. Povezuje se s računom, a pri transakcijama nema dodatnih troškova.

Over je aplikacija koja omogućava pisanje teksta preko fotografija koje naprave svojim iPhoneom, tako da je od fotografije moguće napraviti e-karticu, čestitku i slično. Također, putem iste aplikacije je moguće objaviti fotografije na Instagramu ili Twitteru. Aplikacija košta 1,99 dolara.

ThirdLove aplikacija omogućava ženama da izbjegnu rizik da im naručena odjeća neće odgovarati. One mogu poslati svoju fotografiju koja se analizira te na osnovu toga se odredi da li odjevni predmet odgovara ili ne. Ova je aplikacija dobar primjer kako napredna tehnologija može riješiti problem su stvarnom svijetu. Cijene aplikacije variraju u zavisnosti od odjevnog predmeta.

Vine je aplikacija koja omogućava objavljivanje klipova u trajanju do šest sekundi. Pojavila se u januaru, bila je na trećem mjestu najpopularnijih aplikacija za iPhone. Video je dovoljno kratak da stvari budu interesantne, a aplikacija nudi dovoljno mogućnosti za uređivanje sadržaja, tako da je koriniscima omogućena fleksibilnost da naprave unikatan sadržaj. Vine je također besplatan.

Proust aplikacija omogićava korisnicima da besplatnom jednostavnom igrom nauče mnogo o svojim prijateljima. Mogu napisati pet pojmova i poslati ih prijateljima da ih ocijene po njihovom sudu ili odabrati automatsko slanje pojmova.

Mextures je aplikacija za uređivanje fotografija. Korisnici mogu sačuvati svoja podešavanja i lakše ih primijenjivati na sljedećim fotografijama. Aplikacija košta 1,99 dolara.