Novi mediji u Bijeloj kući
0

Obama se odlučio naciji obraćati putem interneta

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Američki predsjednik Barack Obama donio je odluku da se naciji obraća putem interneta jer smatra da tako može uštediti više vremena koje bi inače potrošio putujući iz mjesta u mjesto, javio je AP.

Barack Obama odlučio je da će odgovore na mnogobrojna pitanja novinara i ostale javnosti odsad dijelom objavljivati na internetu.

Američki predsjednik se na ovaj korak najviše odlučio zbog uštede vremena, a i zbog mogućnosti koje nude novi internet mediji.

'U svijetu novih internet medija, klasične press konferencije i gostovanja na televiziji postaju samo još jedan elemenat javnog oglašavanja i nisu nužni kao nekad. Danas, publika je podijeljena, tako da smatramo da je potrebno da se predsjednik naciji obraća i putem interneta', rekao je Morley Winograd, medijski stručanjak koji je dugo godina radio u Bijeloj kući.

Obama će se naciji obraćati putem oficijelne stranice Bijele kuće i YouTube servisa, ali će zadržati i stare običaje te će prisustvovati press konferencijama i gostovati na televiziji.

Prvi dan nakon što je predsjednik objavio da mu građani mogu postavljati pitanja na službenoj stranici Bijele kuće, ljudi su poslali 70.000 upita, dodaje AP.