Tehnologija
0

Novo iz Olympus-a

Klix.ba
U fotografiji, druga šansa nepoznat je pojam...
U fotografiji, druga šansa nepoznat je pojam...
Od danas, ponuda Olympus E-Sistema bogatija je za model Olympus E-500, digitalni fotoaparat namijenjen polu-profesionalcima i ambicioznim amaterima koji ne žele propuštati prilike za fotografiranjem.

Kao i svi dosadašnji modeli Olympus E-Sistema, radi se o fotoaparatu na koji se korisnici mogu osloniti - posebno kod snimanja u izazovnim i prašnjavim okruženjima.

Zahvaljujući ekskluzivnom Olympus Supersonic Wave filtru, optički element i snimljene slike zaštićeni su od prašine, koja u kućište SLR fotoaparata uobičajeno ulazi prilikom mijenjanja objektiva.

Full Frame Transfer optički element s 8.0 miliona piksela zadužen je za snimanje slika bogatih detalja i vrhunske kvalitete. Zahvaljujući optici s približno telecentričnom konstrukcijom, posebno dizajniranoj za digitalnu zrcalno-refleksnu fotografiju, slike karakterizira jedinstvena oštrina duž cijele površine.

Kako digitalna fotografija postaje sve popularnija i pristupačnija širem krugu korisnika, tako i sve veći broj fotografa traži viši nivo kvalitete te fleksibilnost koju mogu pružiti isključivo zrcalno-refleksni fotoaparati, a koja se očituje u mogućnosti izmjene objektiva, korištenja raznovrsnih vanjskih bliceva te brojne dodatne opreme. Od sada, s Olympus E-500 fotoaparatom,prednosti kreativne digitalne SLR fotografije dostupne su svima.

www.ntchs-shop.ba