Tehnologija
0

Novo iz Logitech-a

Klix.ba
Logitech je potvrdio da će u prodaju uskoro izbaciti novu seriju miševa i tastatura dizajniranu posebno za ljubitelje igara na računaru

G5 (miš, ne procesor koji se ugrađuje Appleova Powermac računala), zajedno s bežičnim mišem G7 i tastaturom G15, predstavnik je nove Logitechove serije perifernih uređaja.

Osjetljivost oba miša moći će se podešavati u vrijednostima između 400 i 2.000 tačaka po inču, a bit će u stanju 'prožvakati' čak 6,4 megapiksela u sekundi. Osim toga, G5 i G7 će potpuno iskorištavati brzinu USB-a dostavljajući računaru podatke o položaju miša 500 puta u sekundi. Za usporedbu, klasični USB miševi ovo čine od 60 do 125 puta u sekundi.

G15 tastaturaa trebala bi se nadopunjavati s novim miševima, a ono što je razlikuje od klasičnih uređaja ove vrste je 18 programibilnih tipki i maleni LCD zaslon s pozadinskim osvjetljenjem. U Logitechu obećavaju da će programiranje G15 biti vrlo jednostavno zahvaljujući 'naprednom softveru' koji će dolaziti u paketu s uređajem.

Tastatura bi se uskoro trebala naći u prodaji po cijeni od oko 80 dolara, dok će miševi biti dostupni po cijeni od 100 dolara za G7, odnosno 70 dolara koliko će biti potrebno izdvojiti za G5.

www.ntchs-shop.ba