Microsoft
0

"Novi Windows neće iritirati kao Vista"

Sarajevo-x.com
Sljedeća verzija Microsoft Windowsa, softvera koji definira kompjutersko iskustvo za većinu osoba, navodno će korisnike manje nervirati za razliku od mnogo lošijeg prethodnika, Viste. Iz Microsofta poručuju kako će korisnici PC-ja novo izdanje moći testirati već početkom sljedeće godine.

Najveći proizvođač softvera na svijetu također radi i na novoj verziji Worda, Excela i drugih ključnih elemenata officea, najznačajnijih Microsoftovih programa koji će se moći pokretati u web pretraživaču. Prema mišljenju stručnjaka, američka kompanija pokušava se suočiti sa rivalima poput Googlea, koji nudi besplatnu online obradu riječi i programe s tabelarnim prikazima te tako prijeti Microsoftovim najdragocjenijim profitnim centrima.

Vijesti o novoj verziji Windowsa i Office paketa javnosti su saopćene u utorak na konferenciji za programere koju je organizirao upravo Microsoft.

Nadolazeći operativni sistem Windows 7 omogućit će korisnicima da izaberu opciju koja će im osigurati rad uz mnogo manji broj alarma i upozorenje njihovog kompjutera.

Konstantna obavještenja koja upozoravaju korisnike na sigurnosne rizike izluđivala je većinu korisnika Viste.

Kako saznaje Associated Press, u Windowsu 7 su zadržane neke od značajnijih promjena u dizajnu, a koje su prvi put predstavljene upravo u Visti, ali druge karakteristike Viste svakako su odbačene.