Tehnologija
11

Novi update za Pokemon Go: Nema "stopa", uklonjen "battery saver"...

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Novi update za Pokemon Go donosi nam nekoliko promjena, a jedna od novina je da će se spriječiti varanje.

Kompanija Niantic je tokom vikenda izbacila verzije 1.1.0 i 1.1.1 u kojima je ukupno pet izmjena.

Ukoliko ste instalirali najnoviju verziju igrice, prvo ćete primijetiti da nema "stopa" pored ikonica pokemona. Naime, "stope" su zamišljene kao pomoć igračima da jednostavnije dođu do pokemona. Tri stope značilo je da je pokemon daleko, a jedna da je veoma blizu. No, iako je to u teoriji trebalo raditi, u stvarnosti je bilo beskorisno i poprilično netačno, te je ta opcija ukinuta.

Također, uklonjen je "battery saver". Razlog za to je što se ekran na mobitelu gasio ako okrenete mobitel naopačke i vibrirao bi samo ukoliko se u blizini nađe pokemon ili PokeStop.

U originalnoj verziji igre niste mogli mijenjati izgled vašeg igrača kada ga jednom napravite. Novim updateom je to ispravljeno.

Niantic je primijetio da su pojedine pokemone napravili prejakim. Tako je ubjedljivo najjači bio Vaporeon, no on je sada oslabljen, te sada je igrica izbalansiranija.

Niantic je legalnim putem zabranio PokeVision, servis kojim se, prema njihovom mišljenju, varalo. Naime, igrači su koristeći PokeVision mogli vidjeti tačno koji pokemoni su na kojim mjestima u gradu.