Tehnologija
0

Novi Samsungov mobitel po uzoru na Apple iPhone

Sarajevo-x.com
Samsung Ultra Smart F700
Samsung Ultra Smart F700
Kompanija Samsung Electronics Co. je proizvela novi mobitel neobičnog dizajna i funkcija sličnih prvom mobitelu kompanije Apple Inc. poznatom kao iPhone.

Samsungov Ultra Smart F700 biti će predstavljen iduće sedmice na Svjetskom kongresu 3GSM, izložbi telekomunikacijskih tehnologija u Barseloni, saopćila je u petak glasnogovornica Samsunga Sonia Kim.

Proizvođači mobitela širom svijeta trenutno se pokušavaju izboriti sa izvanrednim kvalitetom, dizajnom, funkcijama i publicitetom iPhone-a, kojeg je prošlog mjeseca zvanično predstavio Steve Jobs, izvršni direktor kompanije Apple. Revolucionarni mobilni uređaj će se moći kupiti od juna ove godine, a označava ulazak proizvođača kompjutera Macintosh i muzičkih playera iPod na tržište mobilne telefonije.

Iz Samsunga poručuju kako poput iPhone-a i Ultra Smart F700 ima ekran kojim korisnici mogu upravljati dodirom, ali i tradicionalnu QWERTY tipkovnicu koja se izvlači, za korisnike koji još nisu navikli na izvršavanje operacija dodirom ekrana.

Preko novog Samsung-ovog proizvoda također možete pristupiti internetu, puštati muziku, fotografisati, snimati video zapise, koristiti e-mail i razmjenjivati slike.

Ultra Smart F700 je uređaj treće generacije, što ga čini dosta bržim u izvođenju različitih operacija u odnosu na EDGE sistem iPhone-a. Samsung-ov novi izum sadrži kameru od 5-megapiksela, koja je znatno kvalitetnija od 2-pikselne kamere iPhona.

Najskuplji model iPhone-a će se prodavati po cijeni od 599 dolara.

Prema riječima Sonie Kim, marketinški planovi za Ultra Smart F700 ostaju nepoznati, dok se ne ispita reakcija javnosti na izložbi u Barseloni.