Dobija bitku s iPhoneom
0

Novi Samsung Galaxy S3 će imati 3D ekran

Sarajevo-x.com
Samsungov novi mobitel Galaxy S3 će korisnicima ponuditi 3D tehnologiju. Uređaj će imati mogućnost prikazivanja 3D filmova, korisnici će moći igrati 3D igre, a sam mobitel će biti moguće priključiti na 3D televizor kako bi se na većem ekranu mogli gledati 3D sadržaji.

Samsung Galaxy S3 će se na tržištu pojaviti u februaru, a sadržavat će tehnologiju poput AMOLED ekrana. Imat će i 2 GB RAM-a, otkrio je pouzdan korejski izvor za internet-stranicu etnews.com.

Rivali poput LG-ja i HTC-a već nude uređaje sa 3D tehnologijom. Ovi uređaji su opremljeni 3D kamerama sa dvostrukim objektivima.

No, nedostatak 3D igara i klipova je razlog slabe prodaje ovih uređaja. Međutim, Samsungovi uređaji iz porodice Galaxy su nešto sasvim drugo. Postojanje Galaxyja S3 je realnost ako se uzme u obzir uspjeh Galaxyja S2, koji je prodan u 10 miliona primjeraka. To je pomoglo kompaniji Samsung da nadmaši Apple po prodaji u trećem kvartalu 2011. godine.

Samsung Galaxy S3 će biti predstavljen krajem februara u Barceloni.

"Uređaji iz porodice Galaxy su postali najtraženiji na svijetu. Galaxy S2 je postao najbrže prodavani Samsungov smartphone svih vremena. Za 55 dana su prodana tri miliona uređaja. Samsung je osim toga prodao 30 miliona uređaja Galaxy S i Galaxy S2 širom svijeta tokom oktobra. Kupci su bez sumnje itekako zainteresovani za Galaxy", navodi se u izvještaju bloga Boy Genius Report specijalizovanog za tehnologiju, objavio je Daily Mail.