Tehnologija
9

Novi render otkriva detalje: Samsung GS7 možda će izgledati baš kao S6

Klix.ba
Foto: Evan Blass
Foto: Evan Blass
Samsung će svoj novi smartphone vjerovatno predstaviti u okviru Mobile World Congressa koji će se održati u februaru.

Kako stvari trenutno stoje, novi flagship telefon Galaxy S7 vjerovatno će izgledati kao aktuelni Samsungog Galaxy S6, prenosi Mashable.

Do zaključka se došlo na osnovu novog rendera za kojeg se vjeruje kako prikazuje ključne karakteristike novog telefona. Ilustraciju je objavio insajder Evan Blass.

Pišući za VentureBeat, Blass ističe da će Galaxy S7 doći sa dvije veličine displeja. 5,1-inčni imat će ravni ekran dok će njegov veći brat, 5,5-inčni S7 Edge imati zakrivljeni displej koji se mogao vidjeti u modelima S6 Egde i S6 Edge Plus.

Displeji će biti opremljeni Super AMOLED panelima uz rezoluciju 2.560 x 1.440 i tehnologiju po principu kontinuirano uključenog ekrana koji će trošiti manje energije nego njegovi prethodnici.

GS7 pokretat će Exynos 8 8890 procesor sa osam jezgri, 4 GB RAM-a i dvije verzije memorijskog kapaciteta – od 32 i 64 MB. Energiju će crpiti iz nezamjenjive baterije od 3.000mAh na S7 i 3.600mAh na S7 Edge. Za novi telefon bit će predviđeno bežično punjenje.

Telefon će imati stražnju kameru od 12 megapiksela koja će se stopiti sa maskom te se neće isticati izvan tijela uređaja. Prednja kamera pravit će fotografije od 5 megapiksela.