Savršen IPS ekran
0

Novi LG notebook računar sa Slim Bezel tehnologijom

Sarajevo-x.com
Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novi premijum notebook računar koji omogućuje vrhunski doživljaj uz elegantni, kompaktni i minimalistički dizajn. Uz trostranu Real Slim Bezel tehnologiju i napredan IPS ekran koji omogućuje prikazivanje živopisnih slika iz bilo kog ugla, LG P220 nudi prikaz 12,5 - inčnog ekrana u računaru čija je dijagonala svega 11,6 inča.

"Kada su u pitanju notebook računari, korisnici imaju želju za što većim ekranom ali nisu spremni da se u isto vrijeme odreknu mogućnosti njegove lake prenosivosti", izjavio je J. J. Lee, izvršni potpredsjednik i direktor PC poslovne jedinice kompanije LG Electronics.

"Drugi 12-inčni notebook računari još uvijek nisu postigli tako efikasnu ravnotežu između kompaktnosti i širine ekrana kao što je LG P220 uspio pomoću uskog rama i šireg ugla gledanja, a bez žrtvovanja performansi i mobilnosti uređaja."

SuperView tehnologija koju koristi LG P220 postavlja nove standarde kvaliteta prikaza slike kada su u pitanju ekrani dijagonale 12 inča. Napredan Real Slim Bezel ram koji se nalazi na lijevoj, desnoj i gornjoj strani ekrana omogućuje ovom računaru da u kompaktnom 11,6- inčnom tijelu prikaže sliku ekrana od 12,5 inča.

IPS ekran LG P220 notebook računara obezbjeđuje širi ugao gledanja, tako da korisnici mogu da uživaju u jasnoj slici bez obzira na ugao posmatranja ekrana. Kvalitet slike ovog notebook računara ostaje odličan bez razlivanja boja i uz ugao gledanja od čak 178 stepeni. Zahvaljujući IPS tehnologiji, više korisnika može zajedno gledati ekran bez ikakvog gubitka kvaliteta slike.

Inspirisan dizajnom LG P210 notebook računara, koji je nagrađen IF Design nagradom, LG P220 uspio je da uklopi svoj minimalistički dizajn sa modernim izgledom. LG P220 dolazi u tri boje - biserno bijela, biserno ružičasta i biserno plava - dopuštajući njihovim vlasnicima da daju i svoj lični pečat pri izboru notebook računara.

Sa težinom poput konvencionalnih 10-inčnih notebook računara, LG P220 je savršen za zaposlene ljude koji vole da, u pauzama rada na računaru, uživaju u multimedijalnim sadržajima. Zahvaljujući težini od samo 1,3 kg LG P220 predstavlja jedan od najlakših notebook računara u svojoj klasi.

Zahvaljujući Intel® Core™ i5 procesoru nove generacije, korisnici mogu da obavljaju sve operacije 30 procenata brže i sa grafikom koja je tri puta oštrija nego kod notebook računara koji su opremljeni sa ovim procesorom prethodne generacije. Korisnici mogu bežičnim putem da dijele video materijale, fotografije i muziku sa drugim DLNA uređajima pomoću ugrađenog softvera za dijeljenje sadržaja. Također, optimizirano iskorištavanje energije omogućuje uzastopno gledanje tri pune dužine filma sa samo jednim punjenjem.

LG P220 notebook računari će biti dostupni u Južnoj Koreji ovog mjeseca, a ubrzo zatim i tržištima širom svijeta i Evrope.