Apple izdao upozorenje
0

Novi iPhone 3GS ne smije 'dugo na sunce'

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon što su se mnogi korisnici novog iPhonea 3GS požalili da se novi smartphone iz Applea brzo zagrijava, ova kompanija je požurila da objavi upozorenje za korisnike.

Apple je izdavanjem upozorenja oko pregrijavanja iPhonea 3G i 3G S, zapravo prvi put priznao da postoje problemi s njihovim telefonima.

Naime, prve informacije o pregrijavanju iPnonea 3G S pojavile su se odmah nakon puštanja iPhonea u prodaju. Brojni korisnici iPhonea 3GS poslali su kompaniji pritužbe na pregrijavanje telefona, a neki tvrde da telefon uopšte ne mogu dodirnuti niti nositi u džepu, kao ni prisloniti na uho da bi obavili telefonski razgovor.

Pregrijavanje uređaja je najveće prilikom korištenja njegovih navigacijskih mehanizama, GPS tehnologije koja omogućava lociranje i daje upute o mjestu na kojem se korisnik nalazi.

No, ipak u izdanom upozorenju Apple nije priznao grešku, već je tek upozorio korisnike da ne ostavljaju svoje telefone u automobilima jer u njima temperature prelaze razmak od -20 do 45º C, što je temperatura unutar koje iPhone može raditi bez problema.

U upozorenju stoji da ako temperatura iPhonea pređe gore navedenu granicu, uređaj se može prestati puniti, a može doći i do slabljenja signala - kako bi smanjio vlastitu temperaturu.

Od ostalih stvari koje dovode do pregrijavanja u Appleu navode i ostavljanje iPhonea na suncu na duže vrijeme ili dugo korištenje nekih aplikacija na velikoj vrućini kao što je korištenje GPS-a u autu ostavljenom na suncu ili slušanje muzike prilikom velike izloženosti iPhonea suncu.