Tehnologija
0

Novi dizajn: Google naočale izgledat će poput običnih dioptrijskih naočala

Klix.ba
Najveći problem Google naočala bio je dizajn koji je bio društveno neprihvatljiv. Ovaj uređaj je izgledao suviše neprikladno, a kompanije poput ODG-a i Vuzixa rade na novom dizajnu pametnih naočala.

Kupci su kazali kako žele da Google Glass izgledaju poput običnih naočala. To znači da moraju biti kompaktne i prilagoditi se različitim okvirima, te imati normalne leće.

"Naša obaveza je da izgledaju poput normalnih naočala. S ovom tehnologijom, možete omogućiti vrlo mali optički sistem koji je lagan i ima zakrivljen dizajn", rekao je Kai Jens Stroder, direktor razvoja Smart Opticsa.

Optički dizajn nije potpuno nevidljiv. Model koji dodaje pet grama na leću izgleda poput tamnog trougla, ali on se ne vidi kada se stavi tamniji okvir.

Mashable je imao uvid u prototip novih naočala u kojima se nalazi Googleova tehnologija pametnih naočala. Ističu kako je dizajn sasvim normalan i mogu se koristiti bez da okolina primijeti da zapravo nosite Google Glass.

Isti problem je i sa Epsonovim Moverio pametnim naočalama i Microsoftovim HoloLens naočalama koje nisu društveno prihvatljivog izgleda, ali sa Zeiss sistemom leća to će se promijeniti.