Brži i lakši upload fotografija
0

Nova aplikacija za Facebook "procurila" na internet

Sarajevo-x.com
Prema glasinama koje su se pojavile na internetu, nova aplikacija društvene mreže Facebook bi mogla učiniti upload fotografija mnogo lakšim i bržim, piše Telegraph.
Aplikacija za upload fotografija na društvenu mrežu Facebook bi uskoro mogla ugledati svjetlo dana. Upload fotografija, označavanje i dijeljenje istih na popularnoj internet-stranici će biti poboljšano i ubrzano. Što se tiče dijeljenja fotografija, Facebook je vodeća socijalna mreža. Trenutno je uploadovano gotovo 100 milijardi fotografija.

Nove aplikacije za dijeljenje fotografija su postale popularne modernizacijom kamera, ali i zahvaljujući Facebookovom relativno nesofisticiranom načinu rukovanja uploadom putem mobilnih telefona.

Nova aplikacija najvjerovatnije namijenjena Appleovom iPhoneu, a neki elementi imaju dosta zajedničkog sa mobilnom verzijom strance m.facebook.com.

Nova aplikacija je u skladu sa namjerama Facebooka za korištenjem novog standarda HTML5. Nova aplikacija bi mogla biti nazvana "Hovertown" ili "WithPeople". Postoji mogućnost da Facebook razvija nove aplikacije za korištenje cjelokupne društvene mreže, kao i za uploadovanje fotografija.

Vezani članci